вівторок, 03 жовтня 2017 15:25

Дві третини українців не хочуть емігрувати - опитування

61% українців не хотіли б поїхати за кордон на постійне місце проживання.

Водночас 35% респондентів вказали, що мають таке бажання, свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Ще 4% – не визначилися із відповіддю.

"Найбільше тих, хто бажав би змінити місце проживання, серед мешканців Заходу - 41%. На Півдні таких 34%, у Центрі – 33%, на Сході – 33%. Серед молоді кількість тих, хто має бажання переїхати на постійне місце проживання за кордон, – 54%. Натомість серед старшого покоління таких лише 19%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії запустили скандальне опитування про українців і чеченців

"Дещо більше тих, хто висловлює бажання емігрувати, серед осіб з вищою освітою та більш заможних. Водночас слід звернути увагу, що серед тих, хто працював за кордоном, кількість потенційних мігрантів менша, аніж серед тих, хто тільки бажає знайти за кордоном роботу", - йдеться у результатами дослідження.

Автор: Рейтинг
 

Найчастіше серед причин, які спонукають респондентів думати про еміграцію, називали надію отримати кращі умови для життя - 64%. Бажання забезпечити краще майбутнє для дітей як причину переїхати в іншу країну називали 34%, відсутність достойної роботи в Україні – 23%, бажання отримати кращу освіту – 12%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки часу в офісі люди насправді працюють: дослідження

Автор: Рейтинг
 

Найчастіше серед країн, в яких би хотіли працювати респонденти, що висловили бажання отримати роботу за кордоном, називали Німеччину - 37%. У Польщі хотіли б працювати 26%, у США – 22%, у Канаді – 21%, у Чехії – 16%, в Італії – 15%, у Великій Британії – 14%, у Франції або Швеції – по 12%, в Ізраїлі – 11%, в Іспанії – 9%, у Нідерландах – 7%, у Росії – 6%.

Автор: Рейтинг
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали краще ставитись до росіян

В інших країнах хотіли б працювати менш як 5% опитаних.

Водночас 80% опитаних вважають, що безвізовий режим з ЄС призведе до збільшення кількості працездатного населення, яке виїжджає з України, лише 13% мають протилежну думку.

Автор: Рейтинг
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращі та найгірші країни для життя і роботи

Вступ України до Північноатлантичного альянсу підтримують 58% європейців, 48% - висловилися за вступ України в Європейський Союз. Про це свідчать результати соціологічного дослідження Kantar Public, оприлюдненому на сайті Ялтинської європейської стратегії.

Зараз ви читаєте новину «Дві третини українців не хочуть емігрувати - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі