середа, 10 лютого 2010 10:09

Дружина Обами бореться з дитячим ожирінням

Дружина Обами бореться з дитячим ожирінням

Дружина президента США Мішель Обама розпочала кампанію по боротьбі з дитячим ожирінням. За словами Мішель, ця проблема стосується її і як мати, і як першу леді країни.

Нова кампанія має на меті заохотити молодь вести більш здоровий спосіб життя.  Мішель зізналась, що їй самій важко стриматись від спокуси скуштувати чогось смачненького, але шкідливого. Перша леді США наголосила, що мова йде не про спосіб життя, який би виключав бургери і картоплю-фрі. Головне завдання кампанї полягає у тому, щоб навчити людей балансувати між смачною їжею і профілактикою захворювань.

Кампанія Обами складається з 4-х частин: допомогти батькам мати кращий вибір продуктів харчування, продавати більш здорову їжу в шкільних їдальнях, зробити таку їжу більш привабливою і недорогою і змусити дітей багато рухатися.

Кожна третя американська дитина страждає від надлишкової ваги чи ожиріння. В результаті цього, діти потрапляють у групу ризику захворіти на цукровий діабет, отримати високий тиск, високий рівень холестерину в крові та ін.

Gazeta.ua за матеріалами The Telegraph, The Guardian

Зараз ви читаєте новину «Дружина Обами бореться з дитячим ожирінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі