середа, 20 січня 2016 08:00

Другий день "Вогнехреща" на Грушевського (20 січня)
8

 

У ніч з 20 на 21 січня тривали сутички, в результаті яких мітингувальників відтіснили від барикад, але на ранок їм вдалося повернути втрачене.

Силове протистояння було призупинено священиками, які стали між протестувальниками і спецпідрозділами.

 

Біля стадіону "Динамо" ім. Лобановського виросли барикади, люди розбирають бруківку та навіть змайстрували катапульту.

 

Увесь день 20 січня в сторону кордону з "Беркуту" та ВВ летіли "коктейлі Молотова" та бруківка.

У відповідь мітингувальники отримували гумові кулі та каміння.

 

Стріляв по учасниках акції снайпер.

Як стверджували медики та очевидці, він цілився в голову, шию, очі, також цілеспрямовано стріляв у журналістів та їхні камери.

 

Відбувся перший раунд переговорів опозиції з Януковичем. Як виявилося - безрезультатний.

"Я не виключаю ймовірності громадянської війни. Але ми використовуємо будь-які можливості, щоб виключити кровопролиття", - заявив Кличко.

20 січня один із лідерів Майдану Ігор Луценко привіз постраждалого активістів Ігора Вербицького до Олександрівської лікарні. Там їх обох викрали невідомі. Вивезли в ліс, "професійно" побили, потім тримали в металевому гаражі. Пізніше Луценка знову вивезли в ліс і там покинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криваве Водохреща на Грушевського (19 січня)

"У Києві діє кримінальна структура, яка нараховує близько двохсот осіб і яка під прикриттям міліції вчиняє протиправні дії... у тому числі викрадає людей", - заявив екс-керівник МВС України в Києві Віталій Ярема.

У ніч на 21 січня під час чергового зіткнення спецназ знищив катапульту демонстрантів на вулиці Грушевського. Незадовго до сутички опозиціонери підтягли катапульту ближче до лінії оборони. "Беркут" відтіснив їх світло-шумовими гранатами і камінням, зруйнував конструкцію і повернувся на колишні позиції за спалений автотранспорт.

 

Абонентам різних операторів почали надходити смс такого змісту: "Шановний абонент, Ви зареєстровані як учасник масових заворушень".

 

Рада міністрів закордонних справ ЄС закликала офіційний Київ переглянути "закони від 16 січня".

"Вони значно обмежать основоположні права українських громадян на об'єднання, свободу медіа та пресу, а також серйозно уріжуть діяльність громадських організацій", - запевнили міністри.

Зараз ви читаєте новину «Другий день "Вогнехреща" на Грушевського (20 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі