понеділок, 26 квітня 2021 05:55

Дощі та грози: прогноз погоди в Україні на тиждень

Дощі та грози: прогноз погоди в Україні на тиждень
А істотне потепління прийде в Україну вже в четвер, 29 квітня. Фото: Pixabay

Погода в Україні цього тижня не сильно порадує теплом. Синоптики Українського Гідрометцентру розповіли, що Страсний тиждень принесе із собою дощі з грозами.

У понеділок, 26 квітня, у деяких регіонах можливі нічні заморозки до -3°C. Найтепліше буде на сході й на півдні, де вдень повітря прогріється до +12...+ 14°C.

Також синоптики попереджають, що в усіх регіонах, за винятком Херсонської, Донецької, Луганської, Запорізької областей і Криму, пройдуть дощі.

27 квітня погода кардинально зміниться: опади у вигляді дощів із грозами очікуються на лівобережній Україні, а в західних областях удень буде сонячно до +11...+13°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глобальне потепління: вчені запропонували нову альтернативу

28 квітня, за прогнозами синоптиків, нічні заморозки до -2...-3°C очікуються в більшості регіонів. Удень опадів не прогнозують, буде сонячна погода до +14°C з невеликою хмарністю.

А істотне потепління прийде в Україну вже в четвер, 29 квітня. Але синоптики попереджають, що в західних областях пройдуть дощі з грозами. Середня температура повітря вдень - до +17...+19°C, а вночі - до +5°C.

30 квітня дощі з грозами, крім західних областей, охоплять центральні й північні регіони України. Найтепліше буде в Миколаївській, Закарпатській, Київській та Вінницькій областях - там синоптики обіцяють до +21°C.

Кліматолог Віра Балабух розповіла, яким буде літо в Україні цього року й дала прогноз погоди на червень.

Зараз ви читаєте новину «Дощі та грози: прогноз погоди в Україні на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі