пʼятниця, 18 січня 2008 15:36

Дослідники створили Web 3.0

Європейські дослідники, що з 2006 року працюють над проектом створення призначених для користувача бездротових мереж WIP, запропонували концепцію Web 3.0, пише науково-популярне видання Physorg. Якщо ідея буде реалізована, навіть ненавчені користувачі інтернету зможуть об"єднувати свої канали зв"язку, а також розгортати бездротові локальні мережі.

Нова концепція передбачає розділення особи користувача і його IP-адреси, оскільки в бездротовій мережі один і той же користувач може часто міняти свою адресу. Таким чином, дані доставлятимуться користувачам інтернету, які переміщаються з мережі в мережу весь час по різним маршрутам.

Проект складається з трьох частин - призначені для користувача додатки, протоколи маршрутизації та фізична реалізація технології. В даний час Web 3.0 обкатується в лабораторіях. Поєднання окремих його елементів в єдиний продукт заплановане на 2009 рік.

Поняття Web 3.0 практично не перетинається з популярною концепцією Web 2.0, що припускає, що користувачі сервісу самі створюють контент, обговорюють його, оцінюють та управляють ним. Багато інтернет-ресурсів, що використали традиційні можливості Web, останніми роками перейшли на технології, що асоціюються з Web 2.0, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники створили Web 3.0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі