неділя, 29 вересня 2024 03:42

Лавров повторив ядерні погрози з трибуни Генасамблеї ООН

Лавров повторив ядерні погрози з трибуни Генасамблеї ООН
Очільник МЗС РФ Сергій Лавров на Генасамблеї ООН нагадав світу про "ядерну Росію". Фото: eastnews.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров застеріг Захід від "спроб перемогти у боротьбі з ядерною державою".

Про це він сказав, виступаючи на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє AP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підписали Китай, Бразилія та Туреччина: 12 країн виступили із заявою про ядерні погрози

Російський міністр вкотре повторив кремлівську пропагандистську тезу про те, що Захід нібито використовує Україну як інструмент для спроби "перемогти" Москву стратегічно і "підготувати Європу до того, щоб вона також кинулася в цю самогубну авантюру".

"Я не говоритиму тут про безглуздість і небезпеку самої ідеї спроби боротися до перемоги з ядерною державою, якою є Росія", - сказав він.

На прес-конференції після свого виступу Лавров сказав, що "незалежно від того, чи дадуть Україні дозвіл на постачання зброї великої дальності, ми подивимося, як вони зрозуміли почуте".

Російський диктатор Володимир Путін 25 вересня повідомив, що РФ внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування. Тепер країна-агресорка може атакувати неядерні держави через запущені дрони.

Путін заявив, що в "оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на Російську Федерацію".

Зараз ви читаєте новину «Лавров повторив ядерні погрози з трибуни Генасамблеї ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі