неділя, 01 листопада 2020 09:15

Дорожчий газ та нова влада: чого чекати українцям у листопаді

У листопаді на українців чекає низка змін у різних сферах життя. Зокрема збільшиться тариф на газ, відбудеться другий тур виборів мера, а оплатити покупку можна буде за новим сучасним терміналом.

Газ для населення буде дорожчим

Із 1 листопада українці на 34,7% більше платитимуть за газ. Щоправда Нафтогаз підвищить ціну лише для споживачів, які використовують пакет "Місячний".

Автор: vest-news.ru
  Тариф на газ зросте в ціні
Тариф на газ зросте в ціні

"Цей тариф не передбачає страхування клієнтів від подальших цінових коливань. Тому тепер платитимуть більше. Кубометр газу вартуватиме 6,33 грн. Натомість, клієнти, які підключили тариф "Річний" продовжуватимуть сплачувати за газ за попередньо фіксованою ціною", - повідомляють у Нафтогазі.

Головною причиною подорожчання є початок опалювального сезону та зростання оптової ціни на закупівлю природного газу.

"Зимою газ подорожчає знову. Тепер підлаштовуємося під стандарти газового ринку Європи: в холодні місяці вартість збільшуватиметься, бо є попит, влітку - навпаки. Тішить те, що наші та європейські газосховища заповнені вщент, відповідно ціни підійматимуться плавно і не дуже. Проте через більші тарифи на газ, більше платитимемо за опалення. Щоправда воно подорожчає не одразу. Хто не хоче миритися із реаліями - шукатимуть варіанти економії, утеплюватимуть будинки чи встановлюватимуть індивідуальні системи опалення", - каже експерт із енергетики Михайло Гончар.

Приватбанк установить нові термінали

Із листопада Приватбанк почне встановлювати біометричні платіжні POS-термінали, які дозволяють оплачувати покупки обличчям. До кінця 2020 року планують обладнати 10 тис. таких терміналів.

Автор: shatsk.rayon.in.ua
  Приватбанк установить нові термінали
Приватбанк установить нові термінали

"До листопада банк розраховує зібрати всю необхідну інформацію. Потім спрямує усі зусилля на сегменти, де технологія FacePay принесе найбільшу користь. Можливо, це будуть басейни, де не зовсім зручно тримати поруч карту й телефон, або ж спа-салони, курорти. Головне, щоб клієнти отримували максимум зручності, а ритейл - більше продажів. Установити термінал з новою технологією коштує як і класичний. Він не передбачає жодних обмежень, працює за правилами платіжних систем і прирівнюється до оплати карткою. Попри те, щоб розрахуватися за покупку, не потрібен ні гаманець, ні телефон, досить прийти самому і не забути пін-код", - каже керівник напряму обслуговування торгових підприємств Приватбанку Євген Васильцов.

LG блокуватиме послугу Smart TV

Із 16 листопада компанія LG почне блокувати послуги Smart TV на несертифікованих телевізорах в Україні. Це пов'язано із автоматичними оновленнями прошивки пристроїв.

Автор: pixabay.com
  LG почне блокувати послуги Smart TV
LG почне блокувати послуги Smart TV

"Звичний ТБ-сигнал лишиться. Оновлення від'єднає лише конкретні цифрові сервіси і додатки. Чи сертифікований телевізор можна легко перевірити вдома. На задній кришці пристрою має бути маркування "ЕАС". Воно підтверджує, що телевізор пройшов усі лабораторні випробування і процедури оцінки. Відповідно прийме нову прошивку", - кажуть представники LG.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нова пошта" спростила верифікацію для власників ID-карт

Пройде другий тур місцевих виборів

У містах, де більше 75% тис. жителів, заново обиратимуть мерів, якщо в першому турі жоден кандидат не набрав 50% голосів. Орієнтовна дата голосування 15 листопада.

Автор: korrespondent.net
  Пройде другий тур місцевих виборів
Пройде другий тур місцевих виборів

"Унікальність цих виборів у тому, що на них не має переможця. У першому турі голоси українців розділились приблизно порівну: загальнонаціональні партії та партії місцевого самоврядування мають десь по 25-30%. Ще 35-40% виборці не прийшли на дільниці. Нікому не вірять і шукають альтернативу за кого голосувати в подальшому. За них найближчим часом розгорнеться боротьба як політичних партій, так і нових політичних проектів. І той хто цю боротьбу виграє - отримає перемогу на дострокових парламентських, які наближаються до нас у турборежимі. Ми стали свідками як всього лиш за один рік, політична сила Зеленського, яка мала підтримку понад 40% виборців - програла все. Проте радіти цьому поки не треба, побачимо хто прийде замість них", - говорить політолог Віктор Таран.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко припустив, що за результатами виборів будуть кадрові рішення як на рівні ОП, так і місцевих держадміністрацій.

Зараз ви читаєте новину «Дорожчий газ та нова влада: чого чекати українцям у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі