четвер, 11 січня 2024 12:16

Доля законопроєкту про мобілізацію - нардеп назвав два варіанти

Доля законопроєкту про мобілізацію - нардеп назвав два варіанти
У парламенті дискутують щодо законопроєкту про мобілізацію. Фото: pravda.com.ua

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки пропонує два варіанти дій щодо законопроєкту про мобілізацію.

Його можуть ухвалити у першому читанні з урахуванням рекомендації, або ж запропонувати уряду відкликати проєкт. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів член парламентського Комітету з питань нацбезпеки Вадим Івченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися інсайди з вечірнього засідання "Слуги народу". Теми - мобілізація і Безугла

За його словами, 11 січня керівники фракцій та груп Верховної Ради зустрічалися з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Обговорювали законопроєкт про мобілізацію.

"Якщо уряд відкличе, у нього практично є новий текст і, я думаю, що вони до п'ятниці вже внесуть новий текст, який ми напрацьовували цілий тиждень. І я думаю, що наступного тижня може бути і Комітет, і позачергова сесія. Тобто розвиток таких подій я безпосередньо передбачаю", - сказав Івченко.

Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби".

Уряд пропонує накласти низку обмежень на тих громадян, які не виконали обов'язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації, для порушників правил військового обліку та законодавства про оборону підвищити штрафи. А за відмову проходити медогляд позбавляти волі так само, як за ухилення від мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «Доля законопроєкту про мобілізацію - нардеп назвав два варіанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі