середа, 10 січня 2024 21:42

З'явилися інсайди з вечірнього засідання "Слуги народу". Теми - мобілізація і Безугла

З'явилися інсайди з вечірнього засідання "Слуги народу". Теми - мобілізація і Безугла
Фракція "Слуга народу" зібралася на засідання. Фото: ukrinform.com

Парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні вирішила повернути на доопрацювання урядовий законопроєкт про мобілізацію.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

"Тільки що фракція "Слуга народу" на своєму засіданні вирішила повертати мобілізаційний законопроект Кабміну на доопрацювання", - написав Гончаренко.

Водночас нардеп від "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що на засіданні фракції говорили про народну депутатку від "Слуга народу" Мар'яну Безуглу.

"Говорять, що окрім мобілізації сьогодні на фракції проводили хвилинку політінформації по Безуглій. Що не треба голосувати і перелік аргументів. Перший - "тому що трудяга". Другий - ОП проти", - сказав Железняк.

Видання "Українська правда" написало, що "слуги" активно обговорюють можливості повернути урядовий законопроєкт про мобілізацію на доопрацювання в Кабмін.

"Як пояснило впливове джерело у монобільшості, судячи з переписки "слуг" у чатах, більшість депутатів фракції виступає за те, щоб цей проєкт закону повернути на доопрацювання", - розповіли.

"Законопроєкт треба нормально доопрацювати, а не робити точкові рішення. Під те, що ми зараз маємо, голосів немає", - сказав співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер розповів, що сьогодні відбулось зі звільненням Безуглої

Про засідання фракції повідомив її голова Давид Арахамія.

"Сьогодні провели засідання фракції. Обговорили поточну ситуацію і план роботи на найближчі дні", - сказав.

"Були здивовані прочитати про нібито якісь рішення нашої фракції на пабліках людей, які не мають до нас жодного стосунку", - заявив Арахамія.

Також найближчим часом буде інформація щодо кадрових питань у комітетах, сказав нардеп.

Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби".

Уряд пропонує накласти низку обмежень на тих громадян, які не виконали обов'язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації, для порушників правил військового обліку та законодавства про оборону підвищити штрафи. А за відмову проходити медогляд позбавляти волі так само, як за ухилення від мобілізації.

Сьогодні у Верховній Раді не поставили на голосування проєкт постанови про відкликання Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Нардепи заблокували трибуну. Після цього спікер Руслан Стефанчук закрив засідання парламенту.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися інсайди з вечірнього засідання "Слуги народу". Теми - мобілізація і Безугла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі