середа, 16 лютого 2011 10:28

Дніпропетровська область пообіцяла не закривати школи

Дніпропетровська область пообіцяла не закривати школи

У Дніпропетровській області не буде скорочуватися кількість загальноосвітніх шкіл, заявляє голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул.

"Ми не тільки не будемо закривати школи, ми будемо створювати навчально-виховні комплекси (НВК), до складу яких будуть входити і садок, і школа. Таких НВК в області буде створено тільки цього року 26, більшість з яких у селах", - розповів Вілкул журналістам.

За словами його заступника Марії Пустової, в поточному році з обласного бюджету на відкриття НВК передбачено виділення 5,5 млн грн.

"Відкриваючи НВК ми вирішуємо питання і підготовки дітей-п'ятирічок, і повністю зберігаємо структуру середніх шкіл. У повному обсязі зарплату вчителям і всі соціальні виплати будуть виплачуватися, як це було і в минулому році", - зазначила вона.

Заступник голови облдержадміністрації також підкреслила, що в 2011 році Дніпропетровська область закупить для сільських шкіл 30 автобусів, 18 з яких будуть придбані за рахунок обласного бюджету, на що буде витрачено 5,5 млн грн, і 12 за рахунок державного бюджету.

"Таким чином, ми стовідсотково забезпечуємо в сільських районах підвезення учнів до шкіл", - підкреслила Пустова.

Крім того, в обласному бюджеті також передбачено 2,1 млн грн на придбання 10 комп'ютерних класів.

Як повідомлялося, мер Тернополя напередодні заявив, що незважаючи на недостатнє фінансування, закривати школи в місті не будуть.

У той же час на Донеччині і Луганщині закривають українські школи.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровська область пообіцяла не закривати школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі