субота, 12 лютого 2011 15:57

Чиновник вважає провокацією галас навколо закриття української школи

Чиновник вважає провокацією галас навколо закриття української школи

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Родіон Мірошник заявив, що опозиція, програвши на місцевих виборах, не може змиритися з поразкою і намагається дестабілізувати ситуацію в регіоні. Про це він сказав, коментуючи ситуацію навколо закриття української школи N15 у місті Красний Луч (Луганська область).

За словами заступника губернатора Луганської області, закриття однієї з українських шкіл у Красному Лучі обумовлено причинами, які аж ніяк не носять дискримінаційний характер відносно шкіл з українською мовою навчання. "Причина закриття школи пов'язана виключно з демографією, а саме кількістю учнів у ній. Сьогодні у школі навчається лише 240 школярів. І, що характерно, в цій школі на сьогодні немає випускних класів", - підкреслив він, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Мірошник повідомив, що на сесії міської ради торік двічі розглядалося питання про необхідність оптимізації шкільних закладів з метою скорочення навантаження на міський бюджет. За його словами, в цьому мікрорайоні Красного Луча є ще дві школи, які розраховані на навчання 1100 учнів. Одна з них на відстані 170 метрів, а друга за 500 метрів. "Вибір школи був визначений, виходячи з кількості учнів. На превеликий жаль учнів та педагогів школи N15, заповнюваність їхньої школи виявилася найнижчою в процентному відношенні", - заявив він.

Чиновник погодився з тим, що для деяких педагогів, учнів та їхніх батьків переведення в новий навчальний заклад носить болісний характер. "Але ж проблему необхідно розглядати з позиції доцільності утримання напівпорожньої будівлі", - зауважив він. При цьому він підкреслив, що учні школи N15 переводяться в інші школи не тільки цілими класами, а й разом зі своїми вчителями. Тому, на його думку, переїзд буде не таким болісним, а оптимізація шкільних закладів не призведе до звільнення вчителів.

"Приміщення школи рішенням місцевої влади планується передати в тимчасову оренду приладобудівному технікуму, будівля якого потребує капітального ремонту. А в ньому навчаються діти багатьох жителів міста", - також повідомив він.

"Заяви націоналістичних організацій, що органи влади Луганщини здійснюють дискримінаційну політику відносно навчальних закладів з українською мовою навчання, викликають почуття здивування не лише у представників влади, але й більшості жителів області", - підсумував чиновник. При цьому він підкреслив, що "подібні провокації зайвий раз демонструють, наскільки організатори подібних акцій не поважають людей, намагаючись обманом залучити їхню увагу до неіснуючих проблем".

Нагадаємо, у місті Красний Луч Луганської області прийняли указ про закриття україномовної школи (середньої школи № 15).

Як писала Gazeta.ua, в Петровському районі Донецька розпочато процес закриття україномовної школи № 111. У Будьонівському районі Донецька закривається школа № 136, що має українську мову навчання.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник вважає провокацією галас навколо закриття української школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі