пʼятниця, 23 червня 2023 10:11

Для них немає неможливих завдань: бійці елітного підрозділу СБУ відзначають професійне свято

Для них немає неможливих завдань: бійці елітного підрозділу СБУ відзначають професійне свято
23 червня виповнюється 29 років Центру спеціальних операцій "А" СБУ. Фото: ssu.gov.ua

Бійці Центру спеціальних операцій "А" 23 червня відзначають своє професійне свято.

Хоробрі воїни підрозділу, завдяки своїм вмінням та знанням, продовжують неабияк дошкуляти ворогу. Про це у своєму привітанні побратимам в Telegram зазначив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

За його словами, військові Центру спеціальних операцій довели, що для них немає неможливих завдань.

"На суші, воді або в небі ваші дрони знайдуть та знищать противника, де б він не був. Ви і надалі продовжуєте свою боротьбу зі злом та тероризмом. Цього разу нам протистоїть ціла країна-терорист, яку спільними зусиллями ми неодмінно переможемо та обовʼязково притягнемо до відповідальності. Зі святом, побратими!", ‒ написав Сирський.

Він також опублікував відео бойової роботи бійців Центру спеціальних операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайшли з тилу й ліквідували ворога ‒ ССО показали епічне відео бойової роботи

Як зазначають у Службі безпеки України, історія Центру розпочалася 23 червня 1994 року, коли Указом президента було створено Управління "А" у складі Центрального управління СБУ та відповідні підрозділи в регіонах.

У липні 1996 року воно було реорганізовано в Управління боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів СБ України.

А з 27 грудня 2005 року діє Центр спеціальних операцій по боротьбі з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів.

Нині бійці ЦСО "А" використовують свої навички для захисту країни. Вони виконують завдан­ня малими групами на всіх напрямках бойових дій. Зокрема, спецпризначенці СБУ брали ак­тивну участь в обороні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Луганської і Донецької областей, у звільненні тимчасово оку­пованих територій Київщини, Харківщини, Херсонщини та Запо­різької області.

"Наші колеги разом із побратимами зі ЗСУ звільняли острів Зміїний, трима­ли оборону Рубіжного, Білогорівки та Сіверськодонецька. У минулому році 188 співробітників Центру спецоперацій "А" нагородже­но державними нагородами, п'ятеро з них ‒ посмертно", ‒ повідомляють в СБУ.

На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої з російськими загарбниками.

На деяких ділянках фронту українські сили просуваються вперед. Відео знищення українськими снайперами окупантів у Telegram опублікував командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Для них немає неможливих завдань: бійці елітного підрозділу СБУ відзначають професійне свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі