пʼятниця, 13 серпня 2010 11:33

Для Києва придбають 300 нових тролейбусів і трамваїв

Для Києва придбають 300 нових тролейбусів і трамваїв

До Євро-2012 Київ закупить 300 одиниць сучасного наземного транспорту - тролейбуси і автобуси. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Щодо метро - в минулому році ми підписали угоду на 100 вагонів, в тому числі половина вітчизняного і половина російського виробництва. Вже 39 вагонів ми отримали", - наголосив він.

Також, говорячи про транспортні проблеми підготовки Києва до ЄВРО-2012, Голубченко зауважив, що вже в цьому році буде запущений швидкісний трамвай.

"Зараз поки що ми працюємо з вітчизняними виробниками, вже поставлені перші трамваї, але ми хочемо, щоб до 2012 року ми мали певну кількість. Але це не значить, що будуть тільки вітчизняні виробники. Ми будемо працювати з російськими заводами. Український – найбільш дешевий, але не найкращий", - додав Голубченко.

Він також повідомив, що міжнародний термінал аеропорту "Київ" має бути побудований у 2011 році.

За словами Голубченка, проблема в будівництві термінала пов"язана з тим, що один із учасників конкурсу інвестиційних проектів з будівництва подав до суду. Через це будівництво об"єкту затримується.

Проте заступник голови КМДА висловив упевненість, що будівництво нового термінала з пропускною здатністю 320 пасажирів на годину розпочнеться вчасно.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Для Києва придбають 300 нових тролейбусів і трамваїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі