вівторок, 10 серпня 2010 23:16

"Аеросвіт" оскаржив вилучення землі в Борисполі

Виконавча служба незаконно підписала акти про вилучення 9 га землі в авіакомпанії "Аеросвіт" і 18 га — в "Аеросвіт-термінал" і передала їх аеропорту "Бориспіль". Про це заявляє секретар наглядової ради "Аеросвіту" Максим Юхименко.

— Ми вже подали скарги в Господарський суд Київської області на дії державної виконавчої служби, — каже Максим Юхименко. — Державний виконавець припустився низки порушень. Зокрема, не надав терміну на добровільне виконання розпорядження. Термін для його здійснення давався до 2 серпня, а ухвала прийшла 5-го. Потім зупинялося виконавче провадження, але держвиконавець не переконався в цьому, писалися скарги, клопотання щодо передачі терміну для добровільного виконання. Процесуальних документів на наші клопотання немає.

Порушення є і щодо компанії "Аеросвіт-термінал": державний виконавець не переконався в тому, що ця компанія отримала повідомлення про відкриття виконавчого провадження щодо вилучення земель. Ці документи надійшли на адресу "Аеросвіту", і компанія минулої п"ятниці надіслала їх назад у виконавчу службу.

— Державний виконавець відмовляється переконатися в отриманні документів, у матеріалах справи відсутні докази, що боржник їх одержував. Це грубе порушення закону, — зауважує представник "Аеросвіту". — Теперішня передача земель проводилася на виконання судових рішень минулих років, які не набували чинності через їх оскарження. Останнє рішення суду про вилучення земель набрало силу півтора місяця тому. Судові спори навколо земель між "Аеросвітом" і "Борисполем" продовжуються. Компанію хвилює доля споруд на вилучених землях — кіоски, парковки.

Головний державний виконавець відділу Державної виконавчої служби Бориспільського міськрайонного управління юстиції Роман Швед уточнив, що вилучення земель було припинене рішеннями Господарського суду Київської області від 10 квітня 2008 року.

— Зараз скасовані всі заборони, — каже він. — Нам пред"явили на виконання 24 червня — за заявою стягувача відкривається виконавче провадження. Державний виконавець може проводити свої дії і без присутності представників боржника.

Земельну ділянку біля міжнародного аеропорту "Бориспіль" площею 32 га авіакомпанія "Аеросвіт" отримала в оренду на 49 років 2003-го. Компанія мала намір збудувати там приватний термінал. Із весни 2005-го справа в судах — аеропорт вимагав визнати недійсними угоди купівлі-продажу земельних ділянок. Весною 2008-го Верховний суд залишив у силі рішення Вищого господарського суду і Господарського суду Київської області, які визнали недійсними договори купівлі-продажу майна і землі аеропорту "Бориспіль".

Зараз ви читаєте новину «"Аеросвіт" оскаржив вилучення землі в Борисполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі