пʼятниця, 27 серпня 2021 13:07

Для дівчаток - цнотливість, для хлопчиків - аскетизм: у бібліотеки закуповують сексистську книжку
3

В українські бібліотеки почали закупляти книжку з сексистським змістом
Фото: facebook.com/falsum404
У книзі даються поради про те, як поводитися батькам з дітьми різного віку та залежно від їхньої статі. Вони викликали негативну реакцію читачів
Авторка намагається перенести відповідальність за насилля на жертву

В українські бібліотеки почали закуповувати книжку "Щоб у 16 не було занадто пізно" Марини Ланге із сексистським змістом.

Гендерний експерт Микола Ябченко повідомив у Facebook, що загалом планують закупити 459 примірників книжки державним коштом.

"Як це? А працювала ж експертна рада! Навіть три. Спочатку людина без освіти психолога й педагога стає психологом у ліцеї. Потім пише книжку. А потім на кошти платників податків це г... потрапляє в бібліотеки", - написав він.

У книжці авторка дає поради, як поводитися батькам із дітьми різного віку й залежно від статі. Це спричинило негативну реакцію читачів.

"Дівчатка - це атмосфера. Якості дівчинки проявляються від того, яка навколо неї аура. Хлопчик - це досягнення. Про хлопчика, як і про чоловіка, говорять не стан чи слова, а лише дії та вчинки", - ідеться в книжці.

Ланге пише, що дівчаток не можна вчити відповідати на грубість грубістю, інакше це призведе до домашнього насилля.

"До чого в майбутньому призведе така стратегія? До провокації побутового насилля. Ці 150 см у спідниці за звичкою кидатимуться на чоловіка. Дівчинка має поводитися так, щоб хлопчикам навіть на думку не спадало її образити", - пише вона.

Ябченко повідомив, що Ланге не має диплома психолога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верещук, Арахамія та Червоненко отримали антипремію за сексизм

"У неї диплом магістра із фондових ринків. Вища школа практичної психології - це приватна контора з російського Краснодара, яка проводить підвищення кваліфікації. Постає питання: на якій підставі вона працює психологом у двох навчальних закладах?", - зазначив він.

Полтавського священника ПЦУ й депутата від "Європейської солідарності" Олександра Дедюхіна покарали через різкі висловлювання про аборти. Днями у Facebook він назвав недорозвинутими тих, хто вимагає права розпоряджатися власним тілом.

Зараз ви читаєте новину «Для дівчаток - цнотливість, для хлопчиків - аскетизм: у бібліотеки закуповують сексистську книжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі