вівторок, 08 червня 2021 11:22

Полтавського священника покарали за сексистські висловлювання

Полтавського священника покарали за сексистські висловлювання
Олександра Дедюхіна покарали через різке засудження абортів. Фото: facebook.com/strierej

Полтавського священика ПЦУ і депутата від "Європейської солідарності" Олександра Дедюхіна покарали через різкі висловлювання про аборти. Днями у Facebook він назвав недорозвинутими тих, хто вимагає права розпоряджатись своїм тілом.

Єпархіальна рада проаналізувала низку дописів Дедюхіна за 2021 рік та зробили висновок, що в публікаціях фігурують "висловлювання, які принижують людську гідність, розпалюють ворожнечу в суспільстві на політичному ґрунті, суперечать фундаментальним принципам християнської моралі та етичним нормам православної аскетики, завдають шкоди авторитету Православної церкви України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців каратимуть за прояви сексизму

До 19 серпня священника відсторонили від звершення Божественної літургії, а також змусили припинити до 6 вересня 2021 року "будь-яку публічну діяльність у соцмережах". Окрім того, рада запропонувала панотцю зробити вибір: залишатися священиком або бути політиком-блогером.

Водночас учасники засідання ради підкреслили, що "згідно з віровченням Православної церкви та здорового глузду" дитина до народження хоч і перебуває в лоні матері, однак не є її частиною. Вона є людською особистістю "від моменту зачаття, її життя є цінним, як кожне людське життя, і потребує захисту".

У вівторок, 1 червня, Олександр Дедюхін опублікував у Facebook два дописи, що різко засуджують дії жінок, які зрештою призводять до абортів.

У першому дописі священник назвав "недорозвиненими особистостями" людей, які послуговуються гаслом "моє тіло - моє діло". Також у тексті йдеться про те, що тіло жінки не належить їй, як і тіло чоловіка не належить йому, а ембріон в утробі не належить батькам.

Особливо негативну реакцію користувачів спричинило твердження, що "ембріон у матку потрапляє внаслідок певних дій, учинених самою жінкою", проілюстроване фразою "сучка не схоче - кобель не скоче".

Зараз ви читаєте новину «Полтавського священника покарали за сексистські висловлювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі