вівторок, 25 жовтня 2011 16:45

Дівчинка з ампутованою ногою поїхала на Кубу в літаку Януковича

Дівчинка з ампутованою ногою поїхала на Кубу в літаку Януковича

11-річну Тетяну Мялик з села Воронки Володимирецького району Рівненщини прооперують у кубинському лікувально-оздоровчому центрі "Тарара". Минулої п'ятниці дівчинка та її батько Микола полетіли разом на Острів Свободи в літаку президента Віктора Януковича.

У Тетянки ампутовано ліву ногу. Для відновлення вона потребує складної операції, яку в Україні не роблять. Усього вона перенесла 24 хірургічних втручання.

У серпні 2009-ого дівчинку збив трактором 11-річний брат. Хлопчик грався, заліз у кабіну й випадково натиснув на педаль. Трактор здав назад і причавив дівчинку до стіни. Батько в цей час порався у хліві, а мати була в хаті.

"Танюшу витягла старша донька, яка прибігла на крик. З неї юшила кров, видно було нутрощі, ніжка висіла", - пригадує мати Феодосія. – "Сусіди викликали "швидку" і доню забрали в реанімацію районної лікарні у вкрай важкому стані. У неї був розрив сечового міхура, ануса та прямої кишки, переламаний таз. Лікарі казали, що в неї травми несумісні з життям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович відвідав Кубу не даремно: йому вручили орден Хосе Марті

Дівчинка вижила, хоча й довелось через гангрену ампутувати до коліна ліву ногу. З районної лікарні її на 7 місяців перевели до столичної клініки "Охматдит", лікували в Харкові та Донецьку. Після двох десятків операцій дівчинку повернули в село.

Тетянка навіть навчилась ходити - родичі та односельчани зібрали для дитини грошей на протез. Самим батькам він був не по кишені. Родина Мяликів небагата, мають восьмеро дітей, а батько – інвалід першої групи. Живуть із власного господарства.

Минулого тижня в село несподівано подзвонив генеральний директор "Охматдиту" Юрій Гладуш. Попередив сім'ю Мяликів, що по них приїде машина і вони під час жовтневого візиту Президента на Кубу полетять разом із ним. Із дитиною вирішили відправити батька.

Скільки часу Тетяна перебуватиме на Кубі, поки невідомо. Дівчинку обстежать фахівці клініки і вирішать, яке лікування їй потрібне.

У клініці "Тарара" уже понад 20 років оздоровлюють українських дітей-чорнобильців.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка з ампутованою ногою поїхала на Кубу в літаку Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі