четвер, 11 січня 2018 12:18

"Дітей, хрещених в УПЦ КП, наздоганяє смерть", - священик, який відмовився відспівати загиблу дитину

"Дітей, хрещених в УПЦ КП, наздоганяє смерть", - священик, який відмовився відспівати загиблу дитину
Протоієрей УПЦ МП Євген Молчанов вважає, що його б покарав митрополит, якби він відспівав дитину, хрещену в УПЦ КП / фото: Патріоти України

Священик Євген Молчанов, настоятель церкви Косьми і Даміана УПЦ МП при дитячій лікарні №3 Запоріжжя, заявив, що "вчинив абсолютно правильно". І що взагалі дітей, хрещених в УПЦ Київського патріархату, незабаром наздоганяє смерть.

Він 4 січня відмовився відспівувати трагічно загиблу 2-річну дитину, оскільки її хрестили в церкві Київського патріархату, пише газета "Факти і коментарі".

На питання, чому перед тим, як їхати на відспівування, він не уточнив, в церкві якого патріархату хрещена дитина, священик відповів:

"Звичайно, це робиться заздалегідь - там, де замовляють священика. Мені подзвонили і сказали: "Все домовлено". Перед тим, як виїжджати, я запитав: "Дитина хрещена?" - "Хрещена". Ну я і поїхав. Коли приїхав, спитав у мами ім'я дитини. Вона каже: "Я зараз принесу свідоцтво про хрещення". "Не треба", - кажу. Але вона принесла. Я глянув - і мене як обухом по голові!" - цитує газета настоятеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі вибухнув скандал на зборах УПЦ МП через українську мову

За словами о. Євгенія, перед тим, як їхати на відспівування, були "знаки" - наприклад, він забув напам'ять заупокійну службу. Ба більше, за його спостереженнями, якщо люди хрестять дітей в Київському патріархаті - після цього діти гинуть:

"Я ж поки до них їхав, готувався до спеціальної служби. Для дітей служба особлива, не така, як для дорослих. Я в дорозі намагався згадати цю службу, але не зміг. Хоча служу 24 роки. І там був не один такий знак. Треба було, щоб приїхав священик і їм про це сказав. Я, на жаль, не перший раз стикаюся з тим, що люди хрестять дітей в Київському патріархаті - і після цього діти гинуть. Є канони церкви, апостольські правила. Цими правилами керуються священнослужителі у всьому світі. Якби я відспівав цю дитину, з мене б владика зняв сан. Але навіть не це так страшно. Мене б покарав Бог", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зламали вівтар та розламали скриньки для пожертв - пограбували церкву

Після відмови священика відспівувати дитину його тіло вирішили відвезти в найближчий від кладовища храм св. Іоанна Кронштадського, але і там отримали відмову - храм теж належав УПЦ МП. За словами батька дитини, священики закрили двері і попросили покинути територію церкви. Зрештою, відспівувати малюка приїхав священик із церкви св. Миколи УПЦ КП.

У Запоріжжі священнослужитель Московського патріархату Євген Молчанов під час поховання відмовився відспівувати 2-річну дитину. Вона загинула від падіння на неї самогубці. Роман Поліщук, батько покійного, розповів, що під час процесії священик дізнався - дитину хрестили священнослужителі церкви Київського патріархату. І навідріз відмовився проводити обряд відспівування.

Зараз ви читаєте новину «"Дітей, хрещених в УПЦ КП, наздоганяє смерть", - священик, який відмовився відспівати загиблу дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі