пʼятниця, 11 травня 2012 20:49

Депутата Литви позбавили недоторканності через перевищення швидкості на дорозі

Депутата Литви позбавили недоторканності через перевищення швидкості на дорозі
У травні 2009 року Віджюнас був затриманий за водіння в нетверезому стані. Фото: lenta.ru

Парламент Литви позбавив депутатської недоторканності представника правлячої фракції "Союз Вітчизни - Християнські демократи" Арвідаса Віджюнаса за розбишацтво на дорогах. За відповідну резолюцію проголосували 88 членів Сейму, проти - 3, п'ятеро учасників голосування утрималися.

Про це повідомляє DELFI.

Інцидент за участю парламентарія стався 5 грудня 2011 року. Рухаючись по дорозі Вільнюс-Пренай-Маріямполе за кермом Mercedes Benz E280, Віджюнас перевищив гранично допустиму швидкість. Він їхав зі швидкістю в 122 кілометри за годину (максимально дозволена на цій ділянці складає 70 кілометрів на годину).

За подібне порушення передбачено штраф від однієї до півтори тисяч літів (від 11,3 тисячі до 16,9 тисячі російських рублів) і позбавлення водійських прав терміном до трьох місяців, або адміністративний арешт на сім діб із позбавленням прав на півроку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через швидку їзду віце-спікер литовського Сейму йде у відставку

Генпрокурор Литви Дарюс Валіс 8 травня звернувся до Сейму з проханням позбавити Віджюнаса імунітету.

Сам Віджюнас не заперечував факту порушення правил дорожнього руху. За даними REGNUM, він стверджував, що в той день повертався із зустрічі з виборцями, "сильно втомився і не звернув уваги на дорожній знак".

Нагадаємо, що в травні 2009 року Віджюнас був затриманий за водіння в нетверезому вигляді. Алкотестер зафіксував в крові депутата 0,83 проміле алкоголю при допустимій нормі в 0,4 проміле. Тоді, за рішенням адміністративного суду, члену Сейму довелося виплатити штраф у півтори тисячі літів, його також позбавили водійських прав на три місяці.

Зараз ви читаєте новину «Депутата Литви позбавили недоторканності через перевищення швидкості на дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі