пʼятниця, 02 жовтня 2009 16:26

Демієну Хьорсту набридло консервувати тварин

Демієну Хьорсту набридло консервувати тварин

Найбагатший художник світу британець Деміен Хьорст більше не створюватиме великих інсталяцій, зокрема своїх "фірмових" акваріумів з трупами ссавців і риб у формальдегіді, а також аптечок з пігулками. Про це сам Хьорст розповів в інтерв"ю "Бі-Бі-Сі".

За словами художника, зараз він займається виключно живописом в його традиційному розумінні. Хьорст почав малювати пензлем і фарбами два роки тому і зізнається, що йому довелося заново освоювати це заняття, яким він не займався з моменту навчання в школі мистецтв.

"Людей більше не шокують тварини у формальдегіді. Їх шокує, коли ти береш пензлик, полотно і починаєш рухи туди-сюди", - сказав художник.

Журналіст "Бі-Бі-Сі", який розмовляв з Хьорстом серед нових картин, які він пише в сараї на території власної ферми в графстві Девон, відзначає, що, змінивши вид образотворчого мистецтва, художник не зрадив характерним для себе предметам зображення: черепам, акулячим щелепам і сигаретам.

Нові роботи Хьорста будуть представлені публіці на виставці в лондонських зборах Уоллеса в жовтні. Художник заявив, що у нього немає ілюзій щодо реакції критиків на його картини: "Так, вони їх будуть ненавидіти. Просто ненавидіти".

У вересні 2008 року Хьорст за два дні торгів продав своїх робіт (зокрема, тварин у формаліні) на приблизно 200 мільйонів доларів, встановивши рекорд аукціону Sotheby"s.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Демієну Хьорсту набридло консервувати тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі