вівторок, 18 жовтня 2022 11:07

Де в Україні змінився клімат: названі регіони

Де в Україні змінився клімат: названі регіони
Назвали регіони України, де відбулися найбільші кліматичні зміни. Фото: pixabay.com

В Укргідрометцентрі назвали регіони України, де відбулися найсильніші зміни погоди.

Це переважно західні та північні регіони країни, заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв'ю "24 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз до -20°С: народний синоптик розказав, якою цьогоріч буде зима

"Саме там відзначають найбільшу зміну кліматичних умов. Найменшою вона є на півдні, у степових районах, а також на сході України", – зазначив Кульбіда.

Якщо говорити про пори року, то найбільших кліматичних змін зазнали літо та зима. Вони, за словами керівника Укргідрометцентру, стали набагато теплішими.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

В Україні практично не було зими у 2019–2020 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «Де в Україні змінився клімат: названі регіони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі