вівторок, 28 липня 2020 13:51

ДБР відхрестилося від справи про томос

ДБР відхрестилося від справи про томос
ДБР жодним чином у рамках справи щодо можливого "розпалювання ворожнечі" не оцінює факту правомірності одержання томоса. Фото: ПЦУ

Питань, пов'язаних із наданням Українській церкві томоса правоохоронні органи не розслідують.

Будь-які питання, пов'язані з добровільним створенням чи об'єднанням релігійних общин, не перебувають у сфері повноважень правоохоронних органів, заявив керівник ДБР Олександр Соколов, передає "Українська правда".

"Відповідно до Конституції, держава відокремлена від церкви і не повинна втручатися в питання реалізації громадянами свого права на свободу віросповідання. У площині функцій правоохоронців те, що стосується виключно власності чи насилля, на що ми реагуємо незалежно від релігійної приналежності", - сказав Соколов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПЦУ відреагували на справу проти Порошенка за томос

За його словами, ДБР жодним чином у рамках справи щодо можливого "розпалювання ворожнечі" не оцінює факту правомірності одержання томоса.

Напередодні, вітаючи українців із Днем хрещення Руси-України п'ятий президент Петро Порошенко зазначив, що в Україні розслідується справа про томос, яким надано незалежність Православній церкві України.

Проти п'ятого президента України Петра Порошенка порушили чергове кримінальне провадження. Його звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Про це політик повідомив під Печерським райсудом Києва, де йому мають обрати запобіжний захід.

Зараз ви читаєте новину «ДБР відхрестилося від справи про томос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі