вівторок, 02 квітня 2024 05:50

Чому цього дня так важливо не посваритися з близькими: заборони та прикмети дня

Чому цього дня так важливо не посваритися з близькими: заборони та прикмети дня
2 квітня дуже важлово уникати конфліктів з рідними Фото: pinterest

2 квітня віряни вшановують святого ієромонаха Тита Чудотворця. Він був видатним представником християнської церкви, який заслужив повагу та любов вірних своїми доброчесним життям і чудотворними вчинками. Він народився у Студійському монастирі біля Константинополя у IX столітті і від юних літ віддавав перевагу духовному розвитку та постійним пістам.

Преподобний Тит відомий своїми чудотворними вчинками, які Бог наділив його за доброчесне життя. Він зцілював хворих, відновлював здоров'я і волю зневіреним. Під час іконоборства, що охопило Візантію в VIII та IX століттях, він мужньо відстоював православне шанування ікон і відмовився виконувати накази імператора, який намагався знищити християнські святині.

Прикмети

Закричала перепілка - буде багато трави і хліба.

Розцвірінькалися горобці - до сонячного дня.

Ворона каркає - до біди.

Що не можна робити, а що дозволено

Намагайтесь не веселитися і не розважатися. Вважалося, що будь-які веселощі закінчаться бідою в родині. Також дуже важливо було уникати сварок. Існувало повір'я, що будь-яка сварка з близькою людиною веде до розставання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страстна п'ятниця-2024: коли відзначають католики та православні і що важливо пам'ятати про цей день

Цього дня обов'язково змініть постільну білизну. Вірили, що цим допомагають змінити невдачі на успіх.

Також день вважався сприятливим для торгівлі. Чим більше прибутку отримали, тим більше його буде протягом року.

Квітень буде багатий на велику кількість важливих церковних свят. Одне з них - Вхід Господній у Єрусалим. В народі його називають Вербною неділею.

Також варто не забувати про поминальні батьківські суботи. Цього року це субота третьої седмиці Великого посту - 6 квітня і субота четвертої седмиці Великого посту - 13 квітня. Що українці відзначають за новим церковним календарем розповість Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Чому цього дня так важливо не посваритися з близькими: заборони та прикмети дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі