вівторок, 23 червня 2009 13:20

ЦВК Молдови зареєстрував перші партії для участі в дострокових виборах

ЦВК Молдови зареєстрував перші партії для участі в дострокових виборах
Центральна виборча комісія Молдови зареєструвала 22 червня перші шість партій для участі в дострокових парламентських виборах 29 липня 2009 р. Як повідомили в Центрвиборчкомі, зокрема, зареєстровані: Партія комуністів Молдови, Християнсько-демократична народна партія, альянс "Наша Молдова", Ліберальна партія, Ліберально-демократична партія Молдови і Демократична партія Молдови.

Партії, охочі взяти участь у дострокових парламентських виборах, повинні подати документи для реєстрації до 7 липня. Всього до реєстрації допущено 28 партій і громадських рухів, зареєстровані в Міністерстві юстиції країни. Планується, що Молдова витратить на організацію і проведення в країні дострокових парламентських виборів близько 33,8 млн леїв (більше 3 млн дол.). Ліміт витрат на виборчу кампанію для партій встановлений на рівні 7,5 млн леїв (700 тис. дол.), для незалежних кандидатів - на рівні 500 тис. леїв (45 тис. дол.). У передвиборчій кампанії можуть використовуватися особисті кошти конкурентів або пожертвування від фізичних і юридичних осіб Молдови. Законодавство республіки забороняє фінансування з-за кордону або з боку анонімних осіб, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК Молдови зареєстрував перші партії для участі в дострокових виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі