середа, 07 вересня 2022 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи заборонять виїзд жінкам за кордон із 1 жовтня: відповідь Міноборони

Чи заборонять виїзд жінкам за кордон із 1 жовтня: відповідь Міноборони
У Міністерстві оборони України офіційно відповіли, чи будуть заборони на виїзд жінкам з 1 жовтня за кордон. Фото: mil.gov.ua

У Міністерстві оборони України офіційно відповіли, чи будуть заборони на виїзд жінкам із 1 жовтня за кордон.

Зараз у парламенті доопрацьовують законодавчі зміни щодо військового обліку жінок. Міноборони вже направило свої пропозиції до цього законопроєкту, які передбачають, що взяття на військовий облік жінок має тільки добровільний характер, зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр 7 вересня.

"Водночас Міноборони підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік – до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник роз'яснив вручення повісток громадянам

Норма про обов'язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом. Наказ не змінює норм чинного законодавства, але дозволить парламенту доопрацювати і внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання.

"Як заявив Генеральний штаб, досвід розгортання всіх військових частин Збройних сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку", – підсумувала Маляр.

З наступного місяця представниці низки професій мають стати на військовий облік в Україні. Частина жінок може потрапити в наступні хвилі мобілізації. Однак є ті, які матимуть право на відстрочку від мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «Чи заборонять виїзд жінкам за кордон із 1 жовтня: відповідь Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі