вівторок, 20 лютого 2024 21:57

Чи справді росіяни зібрали 50 тис. солдатів на Запоріжжі - у ЗСУ пояснили

Чи справді росіяни зібрали 50 тис. солдатів на Запоріжжі - у ЗСУ пояснили
Угрупування на Запоріжжі не становить такої небезпеки, як під Авдіївкою. Фото: eastnews.ua

Окупанти нібито зосередили на Запорізькому напрямку близько 50 тис. солдатів.

Але вони не становлять такої загрози, як в Авдіївці. Про це сказав спікер оперативно-стратегічного угрупування "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Раніше CNN з посиланням на неназвані російські та українські джерела написав, що окупанти масово нарощують присутність на півдні України. На Запорізькому напрямку вони нібито зосередили угрупування в 50 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський наступ на Запорізькому напрямку розгромлено: повідомили про шалені втрати РФ

"Ці кілька десятків тисяч людей з окупаційної армії не чинять такого тиску, як в Авдіївці, тому що це інші обставини та умови. Запорізький напрямок має значну протяжність, і противник розподіляє всю цю кількість уздовж цієї лінії своєї фортифікації", - пояснив Лиховій.

Він додав, що якщо загарбники вирішать забрати свої сили з флангів, то українські захисники можуть цим скористатися і зайти туди.

Ситуація на Запорізькому напрямку залишається стабільною.

Загрози захоплення російськими військами обласного центру наразі немає, повідомив в ефірі телемарафону речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Зараз ви читаєте новину «Чи справді росіяни зібрали 50 тис. солдатів на Запоріжжі - у ЗСУ пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі