понеділок, 07 березня 2022 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи можна бажати смерті окупантам: пояснює митрополит ПЦУ

Чи можна бажати смерті окупантам: пояснює митрополит ПЦУ
В ПЦУ пояснили - чи можна бажати смерті окупантам? Фото: Українська правда

Знищення загарбників, які зі зброєю в руках прийшли на нашу землю і вбивають мирних людей не може вважатися гріхом для православних.

Ворог, який зазіхнув на життя наших ближніх, повинен бути знищений, і ніякого гріха в цьому немає, повідомив митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл, інформує UaNews.

За його словами, питання війни є, напевно, найскладнішим, яке церква розглядала, адже стосується заповіді: "Не вбий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диверсанти проникли в Михайлівський монастир - намагалися викрасти Епіфанія

"Якщо ґвалтівник приходить у твою хату і хоче пограбувати і знищити твою сім'ю, ти що, маєш підставляти йому ліву чи праву щоку? Одна з філософсько-богословських думок звучить так: ненавидьте ворогів Божих, боріться з ворогами Вітчизни, але любіть ворогів своїх. Боротися з ворогами Вітчизни — це означає і словом, і зброєю. Зброя передбачає знищення... Якщо цей ворог стріляє по твоєму дому, по твоєму ближньому, то це вже ворог Божий, бо він зазіхнув на життя людини. Цей повинен бути знищений, і ніякого гріха в цьому немає. Навіть до сповіді не треба ходити", — вважає ієрарх.

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до патріарха Московського з проханням забрати до Росії тіла вбитих в Україні солдатів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна бажати смерті окупантам: пояснює митрополит ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі