неділя, 27 лютого 2022 17:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Епіфаній просить Кирила забрати тіла російських солдатів

Епіфаній просить Кирила забрати тіла російських солдатів
Україна просила Червоний Хрест допомогти повернути тіла загиблих їхнім сім'ям, але жодної відповіді з російської сторони не було отримано. Фото: firtka.if.ua

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до патріарха Московського з проханням забрати до Росії тіла вбитих в Україні солдатів РФ.

У своєму листі митрополит написав, що вже четвертий день триває повномасштабна агресія РФ проти України, страждають мільйони людей, гинуть військовослужбовці та мирні жителі.

"З Ваших попередніх публічних заяв уже зрозуміло, що збереження прихильності Путіна та керівництва РФ для Вас є набагато важливішим, ніж турбота про людей в Україні, частина з яких до війни вважала Вас своїм пастирем. Але в мене ще залишається надія, що хоча б щодо своїх власних співгромадян, більшість із яких – православні християни, Ваша паства, у Вас знайдуться духовні сили виявити людяність та турботу", - зазначив Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму збирають "гарматне м'ясо" для відправки на материкову Україну - Геращенко

Предстоятель ПЦУ наголосив, що йдеться про більш ніж три тисячі вбитих російських військовослужбовців, тіла яких перебувають в Україні.

Епіфаній зауважив, що Україна просила Червоний Хрест допомогти повернути тіла загиблих їхнім сім'ям, але жодної відповіді з російської сторони не було отримано.

Вивезти з території України ліквідованих російських військових-окупантів назад в Росію. З таким прохання звернулася віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук до Червоного Хреста на брифінгу 26 лютого.

24 лютого президент країни-агресора РФ Володимир Путін оголосив про початок "військової операції" в Україні. Кремль назвав воєнні злочини РФ проти України "звільненням від гніту".

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній просить Кирила забрати тіла російських солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі