пʼятниця, 23 червня 2023 04:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи мають обмежено придатні проходити медкомісію при мобілізації: відповідь експерта

Чи мають обмежено придатні проходити медкомісію при мобілізації: відповідь експерта
В Україні продовжується загальна мобілізація. Фото: Еспресо

Повістки можуть вручати усім військовозобов'язаним чоловікам. Це стосується і тих, хто має відстрочення, а також людей з інвалідністю

Обмежено придатні особи мають проходити повторну медкомісію під час воєнного стану. Це стосується навіть тих, хто пройшов її планово незадовго до мобілізаці, пише 24 Канал разом з адвокатом Андрієм Карпенко.

Якщо від останнього проходження комісії минув рік, то військкомати мають рпизначити нову медкомісію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат розкрив подробиці мобілізації в Україні

"Усі чоловіки, віком від 18 до 60 років, можуть отримати повістки від військкоматів, та бути направленими на проходження обстеження військово-лікарської комісії", – сказав він.

Це необхідно, адже з початку повномасштабного вторгнення могло змінитися багато обставин. Тому людина, яку раніше медкомісія визнавала придатною, може мати причини для відстрочення і навпаки, додав він.

В Україні триває воєнний стан і заходи пов'язані з мобілізацією чоловічого населення країни. Так, чоловіків від 18 до 60 років можуть призвати на службу до лав Збройних сил.

Повістку можуть вручити особисто в руки в будь-якому місці: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання.

Як правильно мають вручатися повістки військовозобов'язаним під час воєнного стану в Україні, пояснила начальниця пресслужби Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Марія Левко.

Зараз ви читаєте новину «Чи мають обмежено придатні проходити медкомісію при мобілізації: відповідь експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі