четвер, 31 січня 2019 01:37

Чеському міністру після візиту на Донбас є що сказати своєму керівництву

Чеському міністру після візиту на Донбас є що сказати своєму керівництву
Міністри закордонних справ Чехії Томаш Петршичек та України Павло Клімкін у порту Маріуполя, 29 січня 2019 року. Фото: Радіо Свобода

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек пообіцяв поінформувати представників влади про те, що він "дізнався і побачив в Україні, в Маріуполі".

За словами Томаша Петршичека, це буде важливий аргумент до дискусії про скасування санкцій щодо Росії. Така розмова розпочалася серед керівників Чехії ще у вересні минулого року, повідомляє Радіо Свобода.

"Немає поступу у виконанні Мінських угод, конфлікт заморожується, а ми не повинні допустити, щоб у Європі створився ще один заморожений конфлікт", – наголосив Томаш Петршичек.

Він наголосив, що для Чехії є важливим дотримання міжнародного права. "А якщо це не так, то ми б мали піднести свій голос та чітко назвати речі своїми іменами", – сказав міністр після своєї поїздки на Донбас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри закордонних справ Чехії і Данії приїхали в Донбас

Він вважає, що Україна повинна мати право сама вирішувати своє майбутнє, незалежно від бажань Росії.

"Україна є важливим партнером Європейського союзу та Чехії, і ми б хотіли, щоб вона мала право на те, щоб обрати своє власне майбутнє", – cказав Петршичек.

28–29 січня міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек побував у Києві та на Донбасі. Провів зустрічі з українськими урядовцями, відвідав лінію зіткнення та Маріупольський порт. Чеському міністру розповіли про людські та економічні втрати, яких зазнав регіон через російську агресію.

Зараз ви читаєте новину «Чеському міністру після візиту на Донбас є що сказати своєму керівництву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі