неділя, 04 липня 2021 05:01

Церковне свято 4 липня - сьогодні особливий день для України

Церковне свято 4 липня - сьогодні особливий день для України
Сьогодні вшановують пам'ять Усіх Святих Землі Української. Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Сьогодні, 4 липня, за православним календарем відзначають другу неділю після Зіслання Святого Духа або П'ятидесятниці. У цей день церковники вшановують пам'ять Усіх Святих Землі Української. Згадують українців, які несли віру в Христа і за неї втратили земне життя.

"Святі України, пам'ять яких сьогодні згадуємо, в різний період і різних обставинах гідно виконували заповіді любові до Бога і до ближнього. Часи, в які вони жили, зазвичай були нелегкі. Проте наші українські святі не складали рук перед труднощами, словом і прикладом просвічуючи світ робили його кращим. Знати їх усіх поіменно неможливо. Для того й призначили одне свято для всіх, щоб не залишити їхні подвиги без уваги та подяки", - розповів Gazeta.ua отець Олександр, священник Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковне свято 3 липня - сьогодні моляться святим, які замерзли на смерть

День вшанування обрали теж не випадково. Саме завдяки Зісланню Святого Духа, отримали плоди Його благодаті серед українських християн, каже церковник.

У храмах сьогодні відбуваються богослужіння. Священники читають проповіді. Зазвичай розповідають про відданість Богу та як досягти святості на прикладі тих святих, яких вшановуємо.

У неділю, 4 липня, День Янгола відзначають власники імен Олексій, Анастасія, Антон, Георгій, Іван, Максим, Микита, Микола, Павло, Федір, Юлій. Не забудьте привітати причетних до свята рідних та друзів.

Gazeta.ua пропонує обрати для іменинників цікаве вітання на будь-який смак. Вірш або влучні рядки прозою точно потішать ваших близьких та створять магічну, душевну атмосферу цього дня.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 4 липня - сьогодні особливий день для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі