понеділок, 07 червня 2010 18:07

Черкаський губернатор створить антикорупційний відділ

Черкаський губернатор створить антикорупційний відділ

Відділ антикорупційної політики створять цього місяця у складі Черкаської обласної державної адміністрації.

Про це на брифінгу повідомив губернатор Черкащини Сергій Тулуб.

"Це вимога сьогоднішнього дня, щоб такий відділ був у ОДА. Сьогодні я 60-й день на роботі, скільки провів зустрічей з інвесторами, з бізнесом, але все впирається в систему, в якій ніде не пройдеш, якщо не "віддячиш". І це сьогодні зупиняє розвиток, який міг би бути і якого чекає Черкащина", - сказав Тулуб.

Новостворений відділ має координувати і контролювати роботу правоохоронних органів з виявлення фактів корупції. Корупціонерів насамперед виявлятимуть серед державних службовців — працівників обласної та районних адміністрацій. До нього входитимуть правоохоронці та цивільні фахівці у різних галузях. Очолюватиме відділ також міліціонер.

"У районах теж щось буде. Може, на кілька районів буде три-чотири людини, які співпрацюватимуть з відділом", - повідомив голова ОДА.

У березні цього року відділ з питань запобігання та протидії корупції створили у складі апарату Чернівецької ОДА. Він здійснює експертизу розпорядчих документів на предмет наявності корупційних чинників, перевірку з дотримання антикорупційного законодавства України в органах виконавчої влади і територіальних органах центральної виконавчої влади, розташованих на території області.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Черкаський губернатор створить антикорупційний відділ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі