середа, 17 лютого 2021 13:13

Черкаси побили рекорд Європи

Черкаси побили рекорд Європи
За словами синоптика, оновився попередній рекорд мінімальної температури. Фото: pixabay

У ніч на 17 лютого утворилась унікальна погодна картина над сходом Черкащини.

Джерело східного холоду поєдналося з вихолоджувальною дією західного антициклону на тлі безхмарної та безвітряної погоди, повідомив голова Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань на сторінці в Facebook.

"Температура знизилася до 25 градусів морозу, а у Черкасах до 29,3 градуса морозу, знову стали найхолоднішим містом не тільки України, а й Центральної Європи", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балтійське море скував лід вперше за 25 років

За словами синоптика, оновився попередній рекорд мінімальної температури -27,5ºС, який був з 2003 року. Упродовж 30 років спостережень настільки сильних морозів у другій половині лютого не було.

Прогнозують, що в найближчу добу вони послабнуть: уночі -12...17ºС, місцями -22...24ºС, вдень -5...10ºС. Утім, тепліша погода буде недовго, бо йде черговий холодний циклон.

В Україні протягом тижня триматиметься морозна погода. Найхолоднішими будуть ночі проти 17 та 18 лютого. Тоді у Сумській та Чернігівській областях очікується до -27°С.

Зараз ви читаєте новину «Черкаси побили рекорд Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі