четвер, 20 серпня 2009 17:11

Через погрози талібів вибори в Афганістані пройшли абияк

Через погрози талібів вибори в Афганістані пройшли абияк

У Афганістані закінчилося голосування на виборах президента і місцевих органів влади, виборчі дільниці закрилися. Ці вибори - другі після скидання режиму "Талібану" в 2001 році.

Найбільші шанси на перемогу має нинішній глава держави Хамід Карзай, який закликав громадян голосувати, незважаючи на погрози з боку бойовиків "Талібану", які всіма силами прагнули зірвати вибори.

Всього кандидатів на пост президента - 34. Головні суперники Карзая - колишній міністр закордонних справ Абдулла Абдулла і екс-міністр фінансів Ашраф Гані. Згідно з опитуваннями, на виборах швидше за все переможе Карзай, проте він може і не добрати необхідної кількості голосів - 50%, щоб уникнути другого туру.

Вибори проходили нерівномірно. Через погрози з боку бойовиків у деяких афганських провінціях дільниці для голосування так і не відкрилися або відкрилися з великим запізненням. У деяких районах країни сталися сутички поліції з бойовиками, лунали вибухи.

Вибори проходили при низькій явці виборців, особливо в південних провінціях. Спостерігачі пояснюють це зростаючою активністю талібів і тим, що багато афганців "не бачать сенсу в нинішніх виборах, оскільки нічого не чекають від центрального уряду в Кабулі".

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Через погрози талібів вибори в Афганістані пройшли абияк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі