вівторок, 13 серпня 2013 11:57

Через гризунів у Львові завелися змії

Через гризунів у Львові завелися змії
Фото: portal.lviv.ua

У Львові протягом останніх двох тижнів з'являється все більше змій. За словами очевидців, повзучих бачили у парках "Погулянка" і "Білогорща". Їхню появу пояснюють тим, що попередньо у міських парках завелися щурі.

"Відпочиваючи у парках львів'яни дуже багато смітять. Відповідно, від цього заводяться щурі і миші, на яких, в свою чергу, полюють гадюки. Інакше змії ніколи не з'являться там, де для них нема їжі", - говорить Віктор Іваніцький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської міськради.

Найчастіше зустрічається отруйна змія — гадюка звичайна. Також трапляються вуж звичайний, мідянка, полоз лісовий та веретільниця ламка, чиї укуси не становлять небезпеки для життя людини. Найімовірніше побачити змій на газоні чи у лісовій зоні парку, де гади рятуються від спеки.

"Найкраще — взагалі не відпочивати у парках, або гуляти тільки по облаштованих доріжках, а з дітьми — виключно на дитячих майданчиках", - зазначає Володимир Чишинський, головний інженер ЛКП "Зелений Львів".

Наразі у Львові випадків зміїних укусів офіційно не зареєстровано. Натомість, за інформацією Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА, в області цьогоріч постраждало вже 26 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Через гризунів у Львові завелися змії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі