субота, 17 липня 2010 14:27

Через брак учнів на Львівщині закриють 35 шкіл

Через брак учнів на Львівщині закриють 35 шкіл
Цього навчального року у Львівській області планують закрити 35 загальноосвітніх шкіл через те, що кількість учнів у класах – від 3-х до 5-ти. Минулого року з цієї ж причини було закрито 13 шкіл.

Переважно це сільські школи. Наприклад, такі є у селах Вороняки Золочівського району, Либохора та Нижня Яблунька Турківського району, Черниця Миколаївського району.

У 63-х школах немає перших класів.

"У 117 школах в перших класах навчається по 1- 2 учні. У 34 школах навчається до п"яти учнів, у 78 школах навчається від 6 до 10 учнів. Тому у 219 школах Львівської області діти навчаються за індивідуальною формою навчання, бо у них неможливо організувати навчання за класною системою. Для цього в класах повинно навчатися не менше п"яти учнів", - наводить цифри начальник управління освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Михайло Брегін.

Якщо ж школи реорганізовують, закривають, дітей доводиться довозити до навчальних закладів у інших населених пунктах. Виникає додаткова потреба у шкільних автобусах.

Сьогодні, за попередніми підрахунками, області треба ще 100 автобусів "Школярик". Також не дозволяють закривати школи місцеві жителі.

"Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування" лише громада дає дозвіл на реорганізацію загальноосвітнього навчального закладу. Як правило, громада такого дозволу не дає, оскільки в селі школа – це один культурно-освітній центр", - пояснив обласний чиновник.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Через брак учнів на Львівщині закриють 35 шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі