середа, 23 березня 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Централізованого виходу немає" - в ОП розповіли про ситуацію в Чернігові

"Централізованого виходу немає" - в ОП розповіли про ситуацію в Чернігові
Влада Чернігова намагається не допустити повторення в місті маріупольської трагедії. Фото: GETTY IMAGES

Українська влада докладає максимум зусиль, щоб запобігти повторенню трагедії Маріуполя в Чернігові.

Про це в інтерв'ю українським телеканалам сказав заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

"Дійсно електрики немає та води немає. Але за останні тижні зусиллями і Укрзалізниці, і автомобільним транспортом було направлено дуже багато гуманітарної допомоги до самого міста Чернігова та Чернігівської області, щоб у людей було просто що їсти та пити", – повідомив Тимошенко.

Та наголосив, що міський голова Чернігова та Чернігівська ВЦА, за його словами, працюють у тандемі і роблять все, чим у змозі допомогти містянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст розбомбили, але гуманітарна допомога до Чернігова доїде - Чаус

"Ми намагаємося останні дні проговорити та зробити коридор з Чернігова. Але, на жаль, окупанти обстрілюють з артилерії усі проїзди, які є, з міста Чернігова до Києва. Як ви пам'ятаєте, ще тиждень тому ми могли і вивозили. Зараз централізованого виходу немає. Тільки волонтери і самотужки люди можуть по неузгоджених коридорах виїжджати з Чернігова", – розповів представник ОП.

Для людей, які залишаються в місті, по максимуму намагаються організувати безперебійне постачання їжі, води. Тимошенко попросив не розганяти фейки у соцмережах.

"Велике прохання – не розганяти фейки. Ми робимо все, щоб там була вода, їжа. І робимо все, щоб люди, які бажають виїхати з Чернігова, могли це зробити. І ще раз хочу висловити дійсно величезну подяку керівництву області і керівництву міста", – сказав Тимошенко.

У відповідь на питання, чому після досягнення певних домовленостей росіяни чинять обстріли, Тимошенко зазначив, що це відбувається, тому що окупанти не виконують домовленості.

У ніч на 23 березня окупанти розбомбили у Чернігові автомобільний міст через Десну, який сполучав обласний центр з Києвом. Через цей міст проїжджали евакуаційні автобуси з Чернігова. Також по ньому завозилася гуманітарна допомога для людей.

Зараз ви читаєте новину «"Централізованого виходу немає" - в ОП розповіли про ситуацію в Чернігові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі