вівторок, 23 квітня 2024 16:02

"Це питання справедливості" - Порошенко став на захист розвідника Червінського

"Це питання справедливості" - Порошенко став на захист розвідника Червінського
П'ятий президент Петро Порошенко. Фото: скріншот

П'ятий президент Петро Порошенко під час виступу з трибуни Ради закликав припинити переслідування і утримання під вартою полковника, розвідника Романа Червінського. За його словами, проти офіцера, який боровся з окупантами, застосовують вибіркове, упереджене правосуддя.

"Несправедливість неприпустима в принципі. Особливо неприпустима під час війни і особливо неприпустима по відношенню до українського воїна, розвідника, героя. І совість вимагає від мене і від всіх нас використати цю парламентську трибуну для його захисту. Для захисту Романа Червінського", - сказав Порошенко.

"Тим більше, після тієї кричущої історії, коли 19 квітня було розглянуто продовження запобіжного заходу після року тримання у в'язниці безневинної людини. Без Червінського, без адвокатів, а скоро буде вже без суддів, коли прокурорська трійка буде вирішувати питання перебування у в'язниці. Я переконаний в тому, що неприйнятно, коли суд залежний і упереджений, коли правосуддя вибіркове. Не може такого бути в Україні - це зразок Росії, проти якої Червінський боровся все своє свідоме життя", - наголосив Порошенко. За його словами, ця справа - це помста від тих, хто відпустив Цемаха, якого взяв Червінський.

"Я як п'ятий президент віддавав накази, які він блискуче виконував, забезпечуючи нашу перемогу", - нагадав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідник Червінський залишиться під вартою - апеляційний суд ухвалив рішення

"Те, що зараз відбувається, це не персональна справа Червінського - це справа всіх нас. Це питання нашого руху в Європу. Це питання верховенства права. Це питання незалежного правосуддя. Це питання свободи слова, демократії і парламентаризму. І справа Червінського - це тривожний дзвінок, який весь український народ вимагає нас почути", - вважає Порошенко.

"Моя вимога, наша вимога - свободу Роману Червінському", – закликав Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Це питання справедливості" - Порошенко став на захист розвідника Червінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі