субота, 11 лютого 2023 14:50

Частину країни охоплять потужні опади: перелік областей

У неділю в Україні йтимуть рясно сніг, мокрий сніг і навіть дощ.

Вітер завтра буде північним, північно-західним, помірним, часто рвучким, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Telegram. Часом можливі штормові пориви до 15-20 м/с, окрім західної частини.

"Погода зараз мінлива, вітряна і волога. Але не холодно. І це вже непогано. Атмосферні фронти пройдуть під ручку з опадами всією нашою територією, починаючи з найближчої ночі до завтрашнього вечора. Тобто, сніг та мокрий сніг спочатку з'являться в західних та північних областях, потім посунуться на центр та Харківщину, Одещину. Десь навіть дощитиме", – йдеться у повідомленні.

А вже вдень у неділю опади припиняться у більшості областей, затримавшись лише на Запоріжжі, Луганщині, Донеччині, південних районах Харківщини та в Криму.

Температура повітря у більшості областей вночі становитиме 0...-5℃. Вдень очікується відлига.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Сніг, мокрий сніг і навіть дощ будуть у неділю в Україні
Сніг, мокрий сніг і навіть дощ будуть у неділю в Україні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриють потужні опади: оновлений прогноз на вихідні

У Києві 12 лютого вночі сипатиме сніг, проте вдень у неділю опади малоймовірні. Можливе сонечко. Вітер північно-західний, рвучкий.

У столиці завтра вночі буде у межах 0...-2℃, вдень прогнозують 0...+2℃.

Така синоптична ситуація триватиме до Стрітення, та й потім: вночі трохи підмерзатиме, вдень буде відносно тепло. Можливі періодичні опади, рвучкий вітер.

Цьогоріч лютий в Україні навряд чи стане по-справжньому зимовим місяцем. Водночас тенденція до мінливої погоди збережеться, вважає народний синоптик Володимир Деркач.

У Карпатах через аномально теплу зиму зацвіли весняні квіти та прокинулися ведмеді.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував харківський синоптик Ігор Кібальчич. Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

У лютому середня місячна температура в Україні коливатиметься від -3℃ до +2℃. Це на 1,5-2 градуси вище за норму.

Зараз ви читаєте новину «Частину країни охоплять потужні опади: перелік областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі