четвер, 15 грудня 2022 16:20

Чи заважатиме погода росіянам запускати іранські дрони – дослідники дали відповідь

Чи заважатиме погода росіянам запускати іранські дрони – дослідники дали відповідь
Росіяни можуть запускати дрони у морозну погоду. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти можуть запускати іранські дрони за будь-якої погоди.

Це встановили працівники Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки, сказав представник цієї організації полковник Олександр Заруба. Про це пише "Українська правда".

"Результати цих досліджень свідчать про те, що ніяких заборон, щоб літати в будь-яких погодних умовах, немає. Бачимо результати застосування, вчора летіли і ніщо їм не заважало. Тобто вони можуть застосовуватися в будь-яких погодних умовах", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила, що рятують життя: як розпізнати іранські дрони та уберегтися від їх атаки

Іранських БПЛА мають певні обмеження. Вони можуть покритися льодом у разі проходження певних шарів атмосфери.

Але деякі іранські дрони оснащені пристроями для підігріву зовнішніх датчиків.

Співпраця Росії та Ірану у військовій сфері перетворилась на "повноцінне оборонне партнерство". Найближчим часом воно лише зростатиме. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки у Білому домі Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

Росія хоче отримати від Ірану сотні балістичних ракет. Москва натомість пропонує Тегерану безпрецедентний рівень військово-технічної підтримки, сказала постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Зараз ви читаєте новину «Чи заважатиме погода росіянам запускати іранські дрони – дослідники дали відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі