середа, 06 лютого 2013 01:53

Британські депутати підтримали законопроект про одностатеві шлюби

Британські депутати підтримали законопроект про одностатеві шлюби
Фото: flickr.com

Палата громад парламенту Великобританії у вівторок, 5 лютого, схвалила в другому читанні проект закону про легалізацію одностатевих шлюбів, повідомляє Associated Press.

За законопроект проголосували 400 депутатів, проти - 175. Проект закону підтримали представники Лейбористської партії, яка перебуває в даний момент в опозиції, а також депутати від Ліберально-демократичної партії - молодшого партнера правлячих консерваторів.

На підтримку законопроекту висловлювався прем'єр-міністр Великобританії, консерватор Девід Кемерон. Однак за одностатеві шлюби проголосували лише 130 депутатів Палати громад від Консервативної партії, 140 були проти, ще 40 утрималися.

Тепер членам парламенту належить провести обговорення проекту закону про одностатеві шлюби в профільних комітетах, а потім документ буде винесений на голосування в Палаті лордів, яка, як очікується, висловиться на його підтримку.

Редакція законопроекту, що обговорюється в парламенті, дозволяє одностатевим парам укладати як цивільний шлюб, так і церковний. Крім того, проект закону передбачає можливість для одностатевих пар, раніше оформили свої стосунки як "громадянське партнерство", переоформити його як шлюб.

Закон про одностатеві шлюби, у разі його прийняття, вступить в силу в 2015 році. Передбачається, що під його юрисдикцію потраплять Англія й Уельс.

Зараз ви читаєте новину «Британські депутати підтримали законопроект про одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі