пʼятниця, 13 квітня 2007 09:52

Британські військові заарештували депутата Європарламенту на Кіпрі

В четвер на Кіпрі британські військові заарештували кіпрського депутата Європарламенту Маріоса Мацакіса (Marios Matsakis), повідомляє агентство Reuters.

За словами представника Міністерства оборони Сполученого королівства, депутат був затриманий за "злочини, здійснені на території британських військових баз".

Міністерство закордонних справ Республіки Кіпр зажадало негайного звільнення арештованого кіпріота.

Мацакіс відомий своїм різко негативним відношенням до британської військової присутності на Кіпрі. Він, зокрема, не визнає британського суверенітету над територією, яку зайняли бази.

Раніше британські військові вже намагалися заарештувати Мацакіса. Так, у 2000 році Мацакіс, що був тоді депутатом парламенту Кіпру, очолив акції протесту проти будівництва британського радара на найвищій вершині острова - горі Олімп.

Дві британські військові бази залишилися на Кіпрі, що був британською колонією, після отримання островом державної незалежності в 1960 році, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британські військові заарештували депутата Європарламенту на Кіпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі