понеділок, 02 квітня 2007 18:56

Британські вчителі не хочуть говорити про Голокост та Хрестові походи

Британські вчителі прагнуть уникати вивчення на уроках історичних подій, що викликають в суспільстві велику кількість суперечок. Урядове дослідження показало, що викладачі історії вважають за краще не обговорювати з учнями такі теми, як Голокост або Хрестові походи. Асоціація істориків, що займалася цим питанням, прийшла до висновку, що вивчення, наприклад, історії работоргівлі може привести до появи комплексів як у чорношкірих, так і у білих учнів.

На якості викладання позначається і брак знань із згаданих питань у самих вчителів. Деякі з них не розповідають дітям про Холокосте, оскільки побоюються антисемітської реакції учнів-мусульман. У одній з британських шкіл уникали теми Хрестових походів, оскільки прийняте в європейській історичній науці трактування протирічить такому в місцевих мечетях. У іншій школі батьки-християни висловлювали незадоволеність тим, як підноситься арабо-ізраїльський конфлікт.

Автори дослідження прийшли до висновку, що викладачам слід вчитися розповідати про всі історичні події, вивчення яких передбачене програмою, але робити це максимально коректно. В деяких випадках рекомендується навіть ізолювати окремих учнів.

У опублікованому раніше урядовому огляді, присвяченому освіті, також мовилося, що учні повинні дізнатися про всі аспекти історії Британської Імперії і що дітей слід заохочувати до самостійного усвідомлення їх єдиної британської приналежності, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Британські вчителі не хочуть говорити про Голокост та Хрестові походи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі