середа, 28 червня 2023 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка пояснила, як обстріл мосту на Крим вплинув на росіян

Британська розвідка пояснила, як обстріл мосту на Крим вплинув на росіян
Вночі 22 червня пролунали вибухи на мосту біля Чонгара. Фото: t.me/ssternenko

Удар по мостах у Чонгарі, які з'єднують тимчасово окупований Крим із Херсонщиною, заблокував росіянам шлях від кримського логістичного вузла в Джанкої до Запорізького сектора, де вони бороняться від контрнаступу Збройних сил України.

Тимчасове закриття маршруту призвело до того, що життєво важливим російським логістичним конвоям знадобилося як мінімум удвічі більше часу, щоб дістатися фронту альтернативними шляхами, йдеться в огляді британського Міністерства оборони, опублікованому в Twitter 28 червня.

"Мости в Чонгарі, які розташовані між окупованим РФ Кримом і Херсонською областю, обслуговують одну із двох основних доріг між півостровом та Херсоном", – повідомила британська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обстріл мосту на Крим вплинув на окупантів

Протягом доби після удару загарбники збудували понтонний міст у якості заміни. Водночас цю переправу могли використовувати лише для руху військових.

"Швидкість, із якою було збудовано запасний перехід, показує, наскільки важливим є цей маршрут для військових дій РФ на окупованій території України", – наголосили у розвідці Великої Британії.

Вночі 22 червня пролунали вибухи на мосту біля Чонгара, що з'єднує тимчасово окупований Крим із Херсонщиною. Міст суттєво пошкоджений, транспорт через нього не пропускають.

"Бавовна" на Чонгарському мосту боляче вдарить по логістиці росіян та мінімізує можливості ворога для поповнення ресурсів. Це має вплинути не тільки на моральний стан ворога, але й на фізичний та матеріальний, заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка пояснила, як обстріл мосту на Крим вплинув на росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі