вівторок, 06 лютого 2024 14:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка оцінила наслідки потоплення ракетного катера РФ

Британська розвідка оцінила наслідки потоплення ракетного катера РФ
Британська розвідка пояснила значення ліквідації ракетного катера РФ. Фото: росЗМІ

Чорноморський флот РФ зберігає свою функціональність. Водночас ліквідація російського ракетного катера "Івановець" призведе до зниження його можливостей.

"Івановець" патрулював західне узбережжя Криму на підтримку окупації РФ, повідомило у свіжому звіті Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Головне управління розвідки України 1 лютого заявило, що потопило російський ракетний катер "Івановець" класу Tarantul-3. На відео з відкритих джерел із різних ракурсів видно, як кілька надводних дронів використовують тактику роїння для успішного удару по кораблю. Це призвело до сильного вибуху, який майже напевно спричинив затоплення корабля", - сказано в повідомленні.

Складна лінія зв'язку катера дозволяла йому відправляти та отримувати дані про цілі на інші кораблі, вертольоти й патрульні літаки дальньої дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики оцінили наслідки потоплення ракетного катера РФ

"Успіхи України підкреслюють вразливість російських військових кораблів, які діють у Чорному морі. Це вплине на органи управління Чорноморським флотом РФ, імовірно, змусивши росіян переоцінити свою маневреність в районі західного Криму. Водночас російський ВМФ майже напевно все ще здатний виконувати три основні завдання на Чорному морі: дальні удари, патрулювання та підтримку", - зазначають у британській розвідці.

На знищеному вночі 1 лютого російському ракетному катері "Івановець" могли перебувати до 40 членів екіпажу. Про штатну кількість особового складу окупантів на ворожому судні повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

"Івановець" - це ракетний катер окупантів 41-ї бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка оцінила наслідки потоплення ракетного катера РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі