неділя, 04 листопада 2007 12:56

Британці перепишуть космічний закон

Уряд Великобританії розпорядився переглянути закон про відкритий космос (Outer Space Act), прийнятий в 1986 році. Цей закон є юридичною основою діяльності британців в космосі.

Необхідність розробки нових правових норм пов"язана з тим, що вже найближчими роками космічним туризмом збираються зайнятися приватні компанії. Вони запропонують польоти в космос за порівняно доступними цінами.

Закон повинен визначити умови роботи компаній і правила поведінки на орбіті. Очікується, що британцям заборонять викидати відходи в космічний простір і заподіювати будь-який збиток космічним тілам. Крім того, в закон включать розділ, що стосується кримінальних злочинів в космосі.

Масовими космічними перевезеннями з 2009 року планує зайнятися компанія Virgin Galactic, заснована британцем Річардом Бренсоном. Пасажирів, готових заплатити близько 200 тисяч доларів, піднімуть на висоту 130 кілометрів. Подібні послуги також збирається надавати американська компанія Space Adventures.

На сьогоднішній день космічним туризмом займається тільки Роскосмос, що відправив на МКС декількох пасажирів. Ціна такого польоту складає приблизно 20 мільйонів доларів, повідомляє газета The Sunday Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Британці перепишуть космічний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі