середа, 10 січня 2024 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на лівобережжі Херсонщини - росіяни скаржаться на командування

Бої на лівобережжі Херсонщини - росіяни скаржаться на командування
Російські окупанти скаржаться на командування. Фото: apnews.com

Російські загарбники скаржаться на проблеми зі своїм командуванням.

Нарікають також на координацію між підрозділами, що погіршує боєздатність військ агресора на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські військові блогери повідомляють, що біля Кринок війська РФ не можуть націлитися на українські літаки та гелікоптери, оскільки російське командування не дає їм своєчасного дозволу на збиття цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 800 загарбників стало менше: у ЗСУ повідомили про нові втрати РФ

Командири військ РФ потребують кілька годин для затвердження артилерійських ударів і вимагають від підрозділів надіслати координати цілей та їх відео- чи фотопідтвердження, перш ніж схвалювати удари.

За даними аналітиків, російські сили також не мають достатньо систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) для протидії тій кількості українських безпілотників, що діють у цьому районі.

Інший російський військовий блогер закликав війська РФ припинити переміщення техніки в район Кринок та прилеглі райони, оскільки українські сили знищують там до 90% російської техніки.

Однак, аналітики ISW вважають, що ці повідомлення про тактичні проблеми, не завжди призводять до серйозних оперативних наслідків.

За даними Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують заходи із розширення плацдарму.

Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив дев'ять безуспішних штурмових дії на позиції Сил оборони. Водночас, ЗСУ продовжують активними діями завдавати загарбникам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Бої на лівобережжі Херсонщини - росіяни скаржаться на командування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі