середа, 10 січня 2024 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив, на яких ділянках фронту тривають найзапекліші бої

Генштаб повідомив, на яких ділянках фронту тривають найзапекліші бої
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники найактивніше атакують у районах Авдіївки, Мар'їнки та Куп'янська.

Загалом минулої доби на фронті відбулося 77 бойових зіткнень. Про це вранці 10 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби ворог завдав п'ятьох ракетних та 52 авіаційних ударів. Зокрема, росіяни застосували три ударних БпЛА типу Shahed-136/131, з яких один знищено. Ворог також здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, територія та приміщення дитячого оздоровчого центру, а також інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 15 населених пунктів Харківської, Луганської та Донецької областей. Під артилерійським вогнем ворога були близько 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили вісім атак ворога в районі Синьківки Харківської області. На Лиманському напрямку українськими захисниками відбито п'ять атак окупантів східніше Тернів та Веселого Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буферна зона": аналітики розповіли про плани Росії на Харківщині

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили три атаки противника біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 11 атак ворога неподалік Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 13 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області", - йдеться у повідомленні.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 15 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку противника біля Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили дві атаки окупантів західніше Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив дев'ять безуспішних штурмових дії на позиції Сил оборони. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати загарбникам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - повідомляє Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев'ятьох районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два артилерійських засоби ворога.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відвідав район Куп'янська, що у Харківській області. Разом із головкомом прибули начальник Генерального штабу Сергій Шаптала і міністр оборони Рустем Умєров.

За їхніми словами, успіхів у російських окупантів на цьому напрямку немає.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив, на яких ділянках фронту тривають найзапекліші бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі