четвер, 10 листопада 2022 16:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Велике приниження – генерал прокоментував російський відступ

Велике приниження – генерал прокоментував російський відступ
Відступ з Херсона підірве бойовий дух російської армії. Фото: eastnews.ua

Відхід з Херсона буде великим приниженням для російського президента Володимира Путіна.

Херсон був першим захопленим містом, сказав генерал армії Великої Британії Річард Ширрефф, колишній заступник верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО, передає Sky News.

"Путін з великою помпою оголосив, що наступною буде Херсонська губернія – і це масштабна поразка. Це означає, що росіяни відступили. Це означає, що українці убезпечили узбережжя Чорного моря. Це означає велику поразку російської армії", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просування ЗСУ у Миколаївській області показали на карті

Ймовірно, відступ матиме "драматичний" вплив на моральний стан російських військових.

"Ми бачили падіння морального духу Росії на півночі в районі Харкова під час блискавичних атак українців у вересні та на початку жовтня. Тож це зовсім не допоможе російській справі. Все це спрямовано на допомогу українцям", – вважає Ширрефф.

Він додав, що Путін намагається "втримати якомога більшу частину окупованої України", відкриваючи можливість для переговорів.

Військове командування України не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію про відведення російських окупаційних військ із Херсона на лівий берег Дніпра. Українські воїни продовжують наступальну операцію відповідно до свого плану. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 10 листопада.

У Сполучених Штатах Америки фіксують перші ознаки відступу російських військ з захопленого Херсона. Процес відходу може тривати тижні. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, пише CNN.

Уранці 10 листопада воїни Збройних сил України повідомили про звільнення від російських загарбників Снігурівки Баштанського району. Місто було окуповане від березня. Бійці 131-го окремого розвідувального батальйону записали відео на тлі піднятого в місті прапора України. На кадрах чути оплески місцевих жителів і слова подяки.

Зараз ви читаєте новину «Велике приниження – генерал прокоментував російський відступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі