середа, 23 березня 2016 17:05

Бойовики не зможуть взяти Авдіївку - не вистачить сил - Касьянов

Бойовики не зможуть взяти Авдіївку - не вистачить сил - Касьянов
obozrevatel.com

Бойовики усіма силами намагаються повернути контроль над Ясинуватською розв'язкою під Авдіївкою, щоб переправляти техніку з Донецька в Горлівку і назад. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Юрій Касьянов.

"Околиця Авдіївки раніше нами не контролювалася. Ця так звана "промка" (промислова територія) була сірою зоною. За кількасот метрів від цієї "промки" - дорога Горлівка - Донецьк, так звана Ясинуватська розв'язка. Місяць тому наш взвод розвідки у кількості 30 чоловік зачистив цю "промку". Вони зробили це тому, що "сепари" туди заходили і обстрілювали наші позиції. Отже наші вийшли фактично до Ясинуватської розв'язки. Там вони встановили вогневий контроль над дорогою. Сепаратисти не можуть їздити з Горлівки до Донецька і назад. Раніше вони перекидали цією дорогою важку і легку бронетехніку. Нашим її не було видно, бо вона знаходиться за пагорбом", - зазначив Юрій Касьянов.

На думку експерта, надалі триватимуть локальні зіткнення.
"Зараз вони хочуть повернути дорогу під свій контроль усіма силами. Відкинути наші війська до самої Авдіївки. В той же час взяти Авдіївку вони не зможуть - не вистачить сил. Ну а наші, звісно, не хочуть віддавати позиції. Бо це наша земля. Чого її віддавати? До того ж утримуючи ці позиції, наші не дозволяють обстрілювати Авдіївку впритул.
Там і надалі триватимуть локальні загострення. Також вони будуть в Зайцевому, Докучаєвському. Тому, що в цих місцях немає чіткої лінії розмежування. Це неминуче призводить до зіткнень. Поки не підсохне земля, великого наступу не буде", - вважає Юрій Касьянов.

Нагадаємо, 22 березня після обіду російські найманці активізувалися по всій лінії розмежування. За інформацією штабу АТО, на Донецькому напрямку 38 разів ворог обстріляв опорні пункти українських військових.
Захисників Авдіївки накривали із мінометів 120-го і 82-го калібру. А близько сьомої вечора з танку здійснили 12 пострілів. По позиції "Зеніт", що знаходиться на околицях Авдіївки, ворог із потужних 122-мм гармат випустив 4 снаряди.
Після опівночі обстріли у районі Авдіївки поновилися. Бойовики після 3-ї ночі випустили 9 мін по позиціях українців. Українські бійці відкривали вогонь у відповідь.
"Сьогодні була одна з найважчих ночей у Авдіївській промзоні. Крім стрілецької зброї і мінометів, противник застосовував самохідні артилерійські установки 152 мм і танки. Йшла піхота. Хвилями. На забій, - написав 23 березня у соціальній мережі Фейсбук журналіст Роман Бочкала, який перебуває в Авдіївці. - Наші їх буквально шаткували".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики не зможуть взяти Авдіївку - не вистачить сил - Касьянов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі